Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím...

Ono je to vůbec celé nastavené tak nějak špatně, nebo spíše nevyhovujíc současným trendům ve zdravotnictví. Spíš bych šel cestou specializace. Nechal bych střední školu, jako jakýsi ošetřovatelský standard, klidně ať se to jmenuje sestra, asistent, vem to nešť, a ti mohou působit jako do dnes na ambulancích praktiků, pod dozorem lékaře, na stanicích, kde není až taková specializace nutná, ale pak dále už bych pokračoval právě v té specializaci terciárním vzděláváním... např porodní asistentka, nutriční specialistka atd....

To samosebou ohodnotit, ale přidat i kompetence

3 0
možnosti

Vladyko, nesouhlasím! Čtyřletá zdravotní střední škola i dnes musí potenciálně dát dostatečné kvalitní vzdělání! Škola musí dát děvčatům především to, aby se dokázala domluvit s lékaři. Nic víc není třeba. Konkrétní dovednosti se nikdy nenaučí ve škole, ale jedině v praxi při práci! Teprve k práci sester na úrovni lékařů potřebuje sestra vyšší vzdělání! Nebo na práci řídícího pracovníka.

A nepohrdal bych ambulantními sestrami! V nepřítomnosti lékaře z jakéhokoliv důvodu, sestra MUSÍ fungovat na úrovni lékaře!

0 0
možnosti
JP

Je bohužel pravda, že úroveň vzdělání klesá. Co byla maturita před 50 lety je dnes minimálně bakalářské vzdělání. Proto odpověď na tento blog je třeba nechat na odbornících.

1 0
možnosti

Jenže odborníkům je to jedno!

0 0
možnosti

Ctenari, kde jste na to prisel? Zdravotni asistent ma omezeny rozsah cinnosti! Ke sposte vecem nema pravomoce,navic pracuje pod dohledem. Takze skutecne asistent a vseobecna sestra nejsou to same! Pokud vsak asistent pracuje za sestru,je to organizacni problem daneho oddeleni.

0 0
možnosti
JK

Autore, zdravotní sestry s VŠ jsou v praxi to samé jako zdravotní asistenti. Rozdíl kromě platu je ten, že ti asistetni musejí hodně věcí dělat pod dozorem.

2 1
možnosti

J66o18s92e74f 16Š34l36o81u81f

25. 4. 2017 11:43

Zapomněl jste dodat, že právě pod dozorem zdravotní sestry nebo lékaře.

3 0
možnosti
VF

Pobyt na JIP každého pacienta přesvědčí, jak důležité je vzdělání zdravotních sester. Kam připojit kterou hadičku, elektrodu a vyznat se v tom, co vidí na obrazovkách přístrojů, které nás, pacienty, hlídají. A hlavně, jak bleskurychle a správně reagovat na problémy.

Když jde o zdraví, nebo o život, pak oceníte práci a vzdělání sester. Já jim upřímně děkuji.

7 1
možnosti

Milá paní Foltýnová!

To, co oceňujete, není věcí vzdělání, ale praxe!

Zvýšené vzdělání sester je nezbytné při potenciální nedostupnosti lékaře.

1 0
možnosti
PB

..... zdravotní sestry VŠ nepotřebují ! (k čemu?), tak jako policisté v běžném výkonu služby, tak jako profesionální vojáci z bojových útvarů, tak jako hasič ze zásahového vozidla, tak jako státní úředník na středním článku státní správy, etc.etc.etc.,- ...... specializace je jiná úroveň, však bavíme se obecně o profesi zdravotní sestra a vzdělávací program (středoškolský) musí pružně reagovat v rámci současných požadavků na rozšíření výuky v technickém či přímo zdravotnickém směru! Proč by měla mít sestra při utírání zadků, vynášení bažanta, podání teploměru, event. při tvorbě a sestavě dietní stravy, vystudovanou VŠ ?!?

5 5
možnosti
JB

Tahle logika by fungovala jenom pokud by se zavedla nějaká kategorie "neodborné sestry," která by dělal jenom pečovatelské úkony. Jinak sestra v sobě spojuje pečovatelku a lékařského asistenta a požadavky na vzdělání se vždycky musí odvíjet od nejnáročnější očekávané činnosti

0 0
možnosti
PK

Co to je vysoká škola? Za nás to bylo 5-6 let studia. Dnes jsou různé úrovně jako na Západě, proto jsou tam také skoro všichni "vysokoškoláci". Některé "sesterské" práce u složitých přístrojů by Bc či Dis mít měly, někde to není třeba. Podle mne hraje roli i to, že se nasekaly různé soukromé školy s vidinou zisku a ty potřebují "ovečky".

6 0
možnosti

Nu jo, Kuchto, ale co je to sestrám platné, že zbytečně ztratily čas ve škamnách a že jim za to daly nejrůznější tituly, když zůstávají placeny jako sanitárky a dělají práci nejen sester, sekretářek, ale i těch sanitárek za plat jedné sanitárky!

0 0
možnosti
VV

Nektere ano, jine ne. Ono by to chtelo diferencovat mezi zdravotni sestrou sestrou co vypisuje recept u obvodaka a zdravotni sestrou co asistuje na operacnim sale. A ta v laboratori co zkouma moc, ci krev je take zdravotni sestra.

16 0
možnosti
JK

V laboratoři analyzuje zdravotní laborant.

0 0
možnosti

Je to trochu horší! Protože v této zemi NIKOMU nejde o vzdělání, ale o vytahování peněz ze systému za vzdělávání!

0 0
možnosti
IH

I13r26e85n15a 57H17r79u60b14á

24. 4. 2017 19:17

Dřív VŠ taky sestry neměly a myslím, že ji ani dnes. Přesně tak jako ji nepotřebují vychovatelky v MŠ. Za chvíli bude VŠ na uklízečku.

8 2
možnosti
RC

Driv melo stredoskolske vzdelani uroven..... No a ono uklizeni taky neni pro hlupaky. Uklizecka nam pravidelne myla lino vodou se savem - vysledek - znicene lino. Nebo jiny pripad - spinavym hadrem otrela monitory - vcetne displeje.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11698x
Rád se vyjadřuji k tématům souvisejícími se zdravotnictvím v tuzemsku i v zahraničí.

Seznam rubrik