Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Autor je neznalý člověk.

0 0
možnosti

Milý kolego!

Máte příjmení shodné s jedním vynikajícím internistou, proto jsem Váš příspěvek otevřel. Ano, máte pravdu, je to tak. Lékař je ten hromosvod úspěchu i neúspěchu léčby. A celý team se podílí na efektu léčby. Pokud kdokoliv v týmu selže, selže celá léčba. To je pravda.

Jednotu našich týmů úspěšně rozbíjí polistopadoví bolševici zjevně pod heslem "rozděl a panuj". Ta jednota tu byla vždy, i když dominance lékaře v týmu též. Je to přirozené. Ale vzájemná pokora vůči práci každého v týmu zde byla též.

Chápu Vaše výtky, z Vašeho hlediska jsou zjevně namístě, ale k té vzájemné pokoře se budeme muset vrátit.

:-)

0 0
možnosti
MW

Souhlasím protože dřív televize prezentovala sestry jako ženský co chodí s lékaři, flirtují s nimi a spí spolu během služby na lékařském pokoji a to vše ovlivňuje image sester a jejich prestiž, při tom sestry nemají ani na takové věci čas. Protože jsou zavalený spoustou práce, kterou na ně klade vedení. Sestry kolikrát nemají ani čas si během celé směny zajít na taoletu. Každý "vidí" jen to jak sestry sedí v sesterně a pijí kávu, ano proč by si tu kávu nedali, mají také přeci právo na přestávku a občerstvit se. Většina laiků si také myslí, že sestry rozdají léky a pár injekcí ale už nevidí tu hromadu práce okolo - ošetřovatelská péče, administrativní práce. Péče o pacienta není jednoduchá, protože člověk není kus dřeva třeba, který když se pokazí nebo se s ním něco stane, tak se vyhodí, ale tohle u pacientů nejde! Práce sester a dalších nelékařských zdravotníků je velice důležitá a lékař by se dnes bez nich už skoro neobešel, lékaři na sestry spoléhají! Všem sestrám v praxi držím palce a aby se image ošetřovatelství zlepšila.

3 0
možnosti

Moudří lékaři se vždy spoléhali na své sestry a spoléhat budou muset i nadále.

Bohužel jejich práci znehodnocuje především to, že polistopadoví bolševici dávají přednost byrokracii před pořádnou prací. Bohužel je to u nás ve všech oborech lidské činnosti! Výkaz, výkaz a jen výkaz! To je produkt absence pravicového myšlení svobodného člověka. Levicový bolševik seje komunistickou závist a nenávist a nedůvěru k druhému člověku. Vše musí být pod kontrolou! A tak se kontroluje a prověřuje více než pracuje. Strašné! V tom se nedá pracovat!

Normální a přirozené je jít po výsledku! Efekt musí být a vše ostatní je nepodstatné! Ale to je hudba budoucnosti, o které zatím náš bolševik ještě neví.

A to je také důvod, proč se sestry a další pracovníci topí v byrokracii a na pacienta jim času mnoho nezbývá!

!!

0 1
možnosti
PV

Novinari jsou tak akorat "odkojeni" sestrou Inou z Nemocnice na kraji mesta a tam konci jejich rozhled.

2 0
možnosti

Bohužel, právě ty televizní seriály se podepisují na zcestném vnímání fungování zdravotní péče!

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11698x
Rád se vyjadřuji k tématům souvisejícími se zdravotnictvím v tuzemsku i v zahraničí.

Seznam rubrik