Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Kdyz se Vam plat nelibi natolik, ze by jste s tim chtel neco delat, tak vstupte/zalozte odbory a stavkujte. Nebo jdete jinam. Jinak se niz nezmeni.

0 0
možnosti
DM

Fakt mě rozesmál ten příběh o vaší tetě. Obor prodavač/prodavačka na učňáku "studovali" opravdu jen ti nejlepší :-) Já základní školu končil právě před těmi třiceti lety, a na tenhle obor šel z naší třídy jen jeden žák, ten největší lumen a myslitel, co jen tak tak nepropadal. A že by jeho povolání mělo nějakou prestiž a společenský status, to si nějak nepamatuju. Stejně tak se mi líbil váš výrok, jak před třiceti lety byla maturita unikátní :-) A taky to o těch pokladnách, kdy všechno dělali ručně :-) Já sice nevím, kolik vám je, ale před třiceti lety tu fakt nepobíhali lovci s oštěpy a v obchodech si Kopčem s Tesákem nevyměňovali navzájem pazourky, jak by se z vašeho popisu mohlo zdát :-D

0 1
možnosti
Foto

Před třiceti lety maturita se rovnala dnešnímu titulu Ing. - na strojní průmyslovce, kdy mí tehdejší spolužáci dnes na VŠ učí.

Na obor prodavač nešli sice ti největší lumeni, nicméně třeba prodavač elektro je dodnes úzký a vyhledávaný profil - o tom svědčí inzeráty.

Rozhodně je žádanější než Bakalář muzikologie či Bc. genderových studií....

4 0
možnosti
VT

...je to marný, je to marný, je to marný !!! Pětadvacet let je zdravotníkům předhazováno, že mají šetřit, šetřit a ještě šetřit. Ale poskytovat zdravotnické služby "zdarma", i když za světové procento daně, jenže vybírané z českých platů, pokud nakupujete všechno (léky, techniku, materiál, ale i stravu, energie....) za ceny světové, to nejde donekonečna... Zatím si to nikdo neuvědomuje, ale až se zavře nemocnice, nikdo ji už neotevře, nebude, kdo by tam pracoval. Ledaže byste si nakoupili všemožné slovníky, abyste se v ní domluvili, dnes už je i toto problém...[>-]

0 0
možnosti
Foto

prychy na platy sexster by byly nicmene by se musela propustit horda zbytecnych zroutu uredniku na zbytecnych kteri si hreji svoje prd pardon zadky ve statnim sektoru!!

1 0
možnosti
Foto

pro sestry a osetrovatelky je nejlepsi pracovat v Nemecku nebo Rakousku tady jsou podhodnoceny za fyzicky tezkou praci opsetrovatele- jsou to opravdu velmi smesne penize! problem vidim pouze v jazykove bariere, klienti jsou stari lide kteri se proste cesky nedomluvi, ostuda to neni jaky to udelas takovy to mas -kde je psano ze mus sestra pracovat v oboru prave u nas\? ostuda je ze si sedne sestra do kasy v lidlu kvuli penezum \

0 0
možnosti
RH

Tak se na to vybodněte, a jděte do toho Lídlu makat.

a) vy budete vyšší mzdu než máte plat = dobře pro vás

b) státu bude chybět víc zdravotníků, bude větší tlak na zvýšení platů = dobře pro vaše exkolegy

c) no, a pokud po pár měsících zjistíte že ona ta mzda fakt není zadarmo - a nezlobte se na mě, ale rychlost pohybu zaměstnanců v Lídlu a ve špitále je neporovnatelná. I ta efektivita bude jistě výrazně vyšší.

Já samozřejmě chápu že ve zdravotnictví je spousta (pro vás třeba zbytečné) administrativy kterou by mohl dělat někdo jiný, ale to na tom nic nemění.

0 0
možnosti
Foto

po rocni praci v kase to fakt nenei sranda a rozhodne to neni o tom si to tam odsedet delate kopu prace navic mate naprostou pravdu vak at si to zdr!! sestra zkusi!!

0 0
možnosti
JS

J56a62n 56S94u96c49h23ý

5. 3. 2018 9:46

Ono by na platy sester bylo...stačilo by vyhodit půlku úředníků a dozorovat stavbu železinc a dálnic, kdy třeba německo dovede železnici, která vede z poloviny po mostech a tunelech postavit za čtvrtinovou cenu, než my úsek na rovině...nemluvím o tom, že staví pro vyšší rychlosti

Konec konců vývoj železic je krásná ukázka našeho kocourkova...krom toho, že je vše příšerně předražené, tak vůbec to, nestavíme rychlejší tratě, nemáme na to vlaky...a nekupujem rychlejší vlaky, protože na to pro změnu nemáme tratě...jakejkoli pohled do budoucna nulovej...

Co se týče úřednictva, tak lépe se vyhlášky tvoří, než ruší....takže je sice krásné něco převést do počítačových programů, ale úplně naprd, když stejně se to paralelně vede papírově, akorát jsou potřeba na stejnou práci 2 lidi...

Skutečně by si naši předchůdci mohli dovolit takový rozvoj, pokud by ceny (a to nepočítám, že neměli takovou mechanizaci) byly tak šílené? Blanka - 40 miliard, stejná firma rozebrala razící štít, převezla do norska a postavila tam 5km tunel za desítky milionů, ne miliard...Trasa metra D odhadovaná na 50 miliard, přičemž roční rozpočet naší metropole s milionem a čtvrt lidí je 68 miliard...

0 0
možnosti
OU
OU

Tipl bych si, že zhruba 90 % lidí se cítí podhodnoceno a chtělo by přidat ... . Každý kdo si přečte, že tihle vydělávají tolik a tolik se najednou cítí, že mu nezbude skoro ani na skývu chleba.

Musí se říci jedna důležitá věc. Nelze přidat každému. Málo peněz mají prakticky všichni. A jediní, kdo musí držet hubu, jsou státní úředníci, neboť ty nikdo nechce. Ostatní, jako cajti, zdravotníci či učitelé jsou politováni, ale nikdo jim nechce platit více (respektive, kdyby se hlasovalo, zda zvýšit daně a přidat jim, moc lidí ruku nahoru nezvedne)

Druhá důležitá věc je, že stát se má chovat jako řádný hospodář. A pokud za ty prachy mu to ty lidi dělají, není důvod platit více. Tohle uvažování se Vám může zdát hnusné, ale je zcela racionální.

On je šílený problém vyvážení. Když třeba zaplatíte skutečně dobře zdravotníky, můžete dávat na zdravotní péči na nějakých 8 % jako v Čechách, ale 17 % jako v USA.

0 0
možnosti

Žijeme v podivné nějaké alternativní společnosti pod levicovým až komunistickým vedením. A to je příčina selhávání naší společnosti nejen ve zdravotnictví. Nectíme občanskou svobodu a přirozené vztahy. Tak se holt řítíme do společnosti ovládané korupcí a protekcí. Varuji už před tím asi dvacet let. Marně. Na komunistické zdravotnictví nikdy peníze nebyly a nebudou! Když se však spokojíte s levicovými iluzemi, tak se nedá nic dělat! :-)

0 0
možnosti
BT

Prob°h , neptejme se, proč mají pokladní takové platy. Ptejme se, proč to nemůžou mít i jinde. A hlavně nezáviďme, míst u pokladen je stále dost.

11 0
možnosti

Ony těch 28 t, co vím, mají včetně přesčasů a víkendových příplatků, ale to v inzerátu nenapíšou ;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11698x
Rád se vyjadřuji k tématům souvisejícími se zdravotnictvím v tuzemsku i v zahraničí.

Seznam rubrik