Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

P44e24t71r 69C86h63m85e72l

10. 9. 2019 12:39

No, já bych tu práci nedělal ani za 43 čistého.

11 0
možnosti
LK

Problém je, že platy státních zaměstnanců, tedy lidí placených z daní rostou v posledních letech do nebe, ale mzdy lidí pracujících v soukromém sektoru jsou někde úplně jinde. Tedy lidé, kteří na státní sektor vydělávají berou úplně jiné peníze, než zaměstnanci státního sektoru.

To je prostě problém, protože v době minimální nezaměstnanosti se to utáhnout dá. Ale ta krize nakonec přijde, prostě ekonomický cyklus nakonec dospěje do stádia poklesu ... a pak samozřejmě nezaměstnanost stoupne, lidé budou méně odvádět, firmy budou méně odvádět, státu narostou náklady na sociální systém, důchodový systém se vrátí do mínusu ... a najednou ti státní zaměstnanci se svými nadprůměrnými platy budou dělat pořádnou sekeru do rozpočtu.

13 1
možnosti
LJ

Pane Kmente, plašíte lidi a téměř šíříte poplašnou zprávu.

Každý vzdělaný kulturní člověk přece ví, že růst Růstu je totiž nekonečný.

Vzdělaní vyvolení se k Růstu modlí a politici a ekonomisti ví, že je Růst je tu s námi neustále. Jen na něj šáhnout.

Po krizi v Evropě 2008 vesele Řecku zamázly dluhy a dnes ještě veseleji živí miliony darmojedů, které si nechávají posílat z Afriky a z Turecka.

Tak, jakápak cesta do krize?

A kdyby přece jenom došlo na vaše varování, vyplatí se propuštěným miliardy odstupného, a nějak to zase dopadne.

Nechtějte po nikom "krizový scénář".

Naši vládci plánují jen od voleb do voleb.

Co si dnes neodkloní (OKD, promopro, CASA, Ppandury....), to už zítra nebude k mání!

6 0
možnosti
GB

G74e50j59z22a 58B98a96d51o

5. 9. 2019 19:28

Každá sestra chce dělat noční. Vyspí se,pošpásuje s doktory,kávičky vypije, aje vysmátá. K tomu přes 40 000 čistýho....maj se dost dobře. Stačí jen mít známou sestřičku v Motole a Krči. To pokladní v lidlu má polovinu platu a makačku daleko větší.

3 12
možnosti
VB

Zní to jako ideální povolání. Se tedy divím, že jsou všude takové podstavy místo front na tato pracovní místa.

4 0
možnosti
LH

43? Kdepak by se vzalo :D

4 1
možnosti
RT

Ono to vypadá skvěle těch 43 000 hrubého, ale je to cca 31 500 čistého...

0 0
možnosti
Foto

Hezky clanek, libi se mi ze je podlozeny daty ktere vysvetluje.

8 1
možnosti
MM

Jen nevím kde vzali ta daza o září. Už jen zběžný pohled do kalendáře říká, že letošní září má jen 9 dnů víkendu a žádný svátek (pokud tedy nepracujete o tom víkendu).

Ono totiž září (stejně jako jakýkoliv 30 denní měsíc) může mít 5 celých víkendů + svátek jen v případě, že 1 den v měsíci je v sobotu. Dokonce se dá říct, že pokud je 1 den měsíce v Po-Čt tak jsou v takovém měsíci jen 4 víkendy (tedy 8 dnů).

0 0
možnosti
KL

A víte, že u zdravotních sester pracujících na trismenny provoz je jedna z nejvyšších rozvodovosti? Ne, odkaz nemám.

4 0
možnosti
MB

Vyšší rozvodovost je u každé skupiny zaměstnanců, kteří pracují na směny, v noci a o víkendech.

2 0
možnosti
KL

Znáte sestru s přibližným příjmem? Ne svou, která určitě pracuje v dozorčí radě, ale zdravotní. Víte, že sestry suplují práci sanitářů, uklízeček, někdy i lékařů? Víte, že někdy mají na odpočinek - mladé odvést do školky, uvařit, pomilovat manžela i méně než osm hodin? A pak jít do práce. Do té, kde ředitel slibuje světle zítřky a stejně to bude stejně. Protože dobře nám tak. A protože se na to spoléhá. Protože jsou empativni, nikdy by neudělaly stávku, protože pan Vomáčka se pokakal a já mu musím pomocí. Ale nastupují mladí, dovolím si říci větší sobci. To pak bude kolotoč.

21 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JZ

J92i73ř48í 50Z46i10k56a

30. 8. 2019 18:02

35 let pracuji ve zdravotnictví, jsem denně ve styku se svými kolegy a sestřičkami z oddělení, s některými se známe přes 20 let a netajíme před sebou své příjmy. Nikdo z nás nikdy nebral částky, které o sobě čteme ve sdělovacích prostředcích nebo z úst ministra zdrav. O to víc mě nazdvihují tyto lži, protože celá ta léta, když se chtějí papaláši odpovědní za zdravotnictví vylhat z reality, uvádějí "průměrné platy" se všemi přesčasy. Což u doktora v nemocnici může znamenat i 150-180 hodin přesčas/měsíc! To se ale může každý, kdo si najde a zvládne dělat dvě zaměstnání na plný úvazek vč. víkendů, svátku a nočních, dostat na 2x35-40 tisíc taky. Je to hnus politiků, kteří svou neschopnost řeší zvyšováním napětí mezi (často závistivými) pacienty a jejich ošetřujícím personálem uveřejňováním takových polopravd. Dáváme nejméně procent HDP na zdravotnictví z vyspělých zemí (v korunách!, přitom vše se nakupuje za zlodějský kurz v eurech), z toho jde DPH za energie, vodu, zdrav. materiál, léky atd. zpět z peněz vybraných na léčení zdrav. pojišťovnami do státní pokladny, čili ta suma HDP se musí ještě snížit o tyto DPH odvody. A za tu nejmenší sumu máme jedno z nejdostupnějších a nejlépe fungujících zdravotnictví v EU. Jen pacienti díky těmto štvavým zprávám jsou stále nespokojenější. Až dojde personál, který už to prostě nechce takto dělat (co jen sester za mého profesního života odešlo mimo zdravotnictví a všechny se dobře uchytily), pak bude teprve zle. Zpátky už je nikdo nenaláká. Hlavně že pojišťovny mají na účtech "rezervy" desítky miliard, ale zavíráme nemocnice pro dluhy... Takže jen tak dál. První dojdou pediatři, pak hned nemocniční chirurgové, internisté atd...

27 1
možnosti
GB

G65e96j52z13a 13B34a93d91o

5. 9. 2019 19:30

Neplýtváte tinkturou???? Obvaz či náplast,kdy jste si naposledy koupil?? V noci fakt jen 30 minut na pausu??

1 3
možnosti
BH

K do si chce vydělat víc než má, tak k nim nastoupí a ostatní mohou krafat u piva nebo na iVčera.;-)

0 0
možnosti

R^

Jsou naši lékaři a naše sestry dostatečně zaplacené? Ministři zdravotnictví tvrdí, že ano. Ale chybí našich lékařů kolem 2 tisíc a sester 3000-5000, což o dostatečných odměnách rozhodně nesvědčí! Přesto Adam Vojtěch má pocit, že peněz je dostatek, takže místo navýšení peněz ve zdravotnictví na úroveň alespoň evropského průměru nabízí svoje peníze na sanaci státního rozpočtu! Hlavně, že máme stále jen to postkomunistické socialistické zdravotnictví, že?

:-)

5 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 3
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11698x
Rád se vyjadřuji k tématům souvisejícími se zdravotnictvím v tuzemsku i v zahraničí.

Seznam rubrik