Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

R38a76d61e54k 82H29o77d56a54ň

26. 8. 2019 10:04

Zásadní fakt u tarifem hodnocených povolání je, že je velmi podstatné řešit i region o který se jedná.

V Praze ten tarif možná není moc, ale v Severních Čechách, u Frýdku nebo v Ostravě by za ty peníze lidi trhali ruce.

4 2
možnosti

Otázka nedostatku sester v okresních nemocnicích je dán tím, že tyto nemocnice nedostávají za svoji práci od VZP zaplaceno v plné výši, proto nemají na platy personálu!

2 1
možnosti
BH

Fakt je to, že přidat chce každý, ale více se přidá také na cenách, páč cena práce stoupá. Tak je to takový boj o to kdo si vyřve více:-/

11 1
možnosti
PS

TRH = nabídka X poptávka X cena.

Máte-li sester dost, tak už jim platy zvyšovat nemusíte.

Chcete-li sester víc, musíte jim přidat.

Co na tom nechápete?

15 0
možnosti

Co nechápeme? Že okresní nemocnice stále nemají na zaplacení personálu, protože od VZP dostávají "historické" platby, tedy platby pouze částečné!

4 0
možnosti
RV

R19o98m64a13n 75V58o18l80n57ý

25. 8. 2019 20:36

Jo, čarování s průměrnými platy je ve zdravotnictví národním sportem. Průměrný plat lékaře je v nemocnici prý kolem 87 000. To má u nás primář a možná jeho zástupce. Z běžných doktorů s 3 nočními službami nikdo.

Máte to pěkně zpracované.

27 3
možnosti
PS

O tom je statistika.

Když jeden sní celé kuře a druhý nic, mají v průměru každý půlku.

Asi byste se tedy měl zajímat, proč zrovna ve vaší nemocnici máte platy tak nízké.

9 0
možnosti
PD

S obsahem blogu souhlasim, ale karmu dat nemohu. Presto, ze je nutne o tematu informovat, tak velice podobne, ne li hure, to vypada i v jinych profesich. Toto uzke zamereni jen na jeden konkretni problem, jako by jinde neexistoval, mi moc nesedi. Ale fakticky vasemu blogu samozrejme moc vytknout nelze.

3 1
možnosti
RM

máte pravdu. Pracuji v jiném oboru a pokud bych zveřejnila naši platovou tabulku, tak se budete divit, že vůbec u nás někdo za ty peníze pracuje. Nově příchozím zaměstnancům musíme doplácet do zaručené mzdy. Tak se stát stará o své zaměstnance. Lidé u nás zůstávají snad jen kvůli dobrému vedení a také jistoty stálého pravidelného platu.

3 0
možnosti
JL

Pane Cesku. Vas clanek je ukazka mysleni socialistickeho cloveka. Prosim, nezlobte se za moji definici.

Rozebirate problem v oboru, kde stat rozhoduje. Rozhoduje v pojisteni a i v provadeni sluzeb podle momentalne zvolenych idiotu na mistech rozhodovani. Ti urcuji vsechno a velke mnozstvi penez z nasich dani. Nemaji zadne zabrany pri jejich rozhodovani. Vase tabulky jsou toho ukazatelem.

Hospodarstvi ma byt postaveno na ekonomickem zaklade. Tedy i zdravotnictvi. Zde je treba vytvorit podminky konkurence, jako soutez o nejlepsi kvalitu pri nejnizsim nakladu. Protoze platy (nebo mzda) jsou ekonomicka zatez kazdeho oboru, je nutno toto mit na zreteli pri vytvareni kvality.

Hovorim o zakladnich principech trzniho hospodarstvi. I v zdravotnictvi. Mluvim z vlastni zkusenosti pri pouziti tohoto systemu. Jsem velmi spokojen.

7 9
možnosti

Základní problém ve zdravotnictví je, že musí být postkomunisticky socialistické, tedy prakticky bezplatné pro bohaté i chudé. To je absolutně nesmyslné řešení dostupnosti kvalitní zdravotní péče! České zdravotnictví je zázračné a závidí nám ho celý svět! Za málo peněz hodně muziky! Kladu si jen otázku, co z toho zmizí dříve: kvalita nebo dostupnost?

Po Listopadu jsme si v zájmu socialistického zdravotnictví zlikvidovali svobodné, přirozené vztahy a nyní nevíme, jak z toho ven!

4 0
možnosti
PP

Zvýšení platů, které si sestry zasloužily, ale ukázalo, že financování zdravotnictví je poddimenzované. Kdy konečně se nahlas řekne, že na to nemáme a pojišťovny přestanou některé výkony hradit a bude nutné se připojistit, běžné v civilizovaných zemích.

3 6
možnosti
Foto

Spíš je ve financování zdravotnictví poněkud "nepořádek". A značná část prostředků letí oknem. Např. proč musíme mít tolik zdravotních pojišťoven? Copak si mohou konkurovat, když mají vlastně stejný přísun prostředků ze zdravotního pojištění?

17 2
možnosti
MK

Děkuji autorovi, ale v příplatcích mele hlouposti. Co se týče příplatků, tak ty jsou součástí platu/mzdy, tedy se počítají. Jedinné místo, které se nemá počítat při průměrování je příplatek za odvedený přesčas (neplést za přesčasovost). Přesčas je něco navíc nad smlouvou. Takže jestli průměrný plat ve státních (ovládaných přímo státem) nemocnicích je 43 tis (předpokládám hrubého), tak je slušné pogratulovat.

Pokud tomu není v krajských a soukromých nemocnicích, tak se je třeba ptát zřizovatele, ne státu.

6 3
možnosti

Jenže ani stát ani zřizovatel okresní nemocnice vám neprozradí, proč jeho nemocnice má jen "historické" platby, tedy proč dostane za stejně vykonanou práci zaplaceno jen částečně!!!

0 0
možnosti
JH

J89a15n 95H28u11r92k27a

25. 8. 2019 15:12

bohužel špatní lidé špatná doba nešvar dneška za minimální plat 12-14 hodinové směny so-ne pracuje velké množství lidí...prodavačky...Security...uklízeči atd. není divu že každý den jsou kolony aut do příhraničí neli rovnou pryč z této republiky podle poslední statistiky (2.8.2019) se jedná až o 70 procent občanů do 30 let věku...hádejte jak toto dopadne ti opovrhovaní tzv. méněcenní občané (zdravotnictví,řidiči,služby, úřady...) chybí všude a nebudeli příjem státu nebude ani co přidávat a rozdělovat...ekonomická spirála propadu...

7 2
možnosti

Nikoliv! Problém je především v tom, že žijeme iluzí kapitalismu u nás, ale ve skutečnosti tu máme tvrdý socialismus střižený mafiánstvím!

2 0
možnosti
MB

ten růst tabulkových platů vypadá jako nesmysl a může si to dovolit jenom stát; pochybuji, že sestra (či jiný zaměstnanec) s třicetiletou praxí má vyšší přínos, výkon a tedy cenu práce, než sestra s desetiletou praxí; je to pochopitelné jen v prvních několika letech.

13 2
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11698x
Rád se vyjadřuji k tématům souvisejícími se zdravotnictvím v tuzemsku i v zahraničí.

Seznam rubrik