Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Mohu přidat jen osobní zkušenost s moji známou, čerstvě dostudovanou sestrou, velké množství nabídek, v Brně nyní nastoupila za víc jak 30 000 (Na takový plat se moje VŠ ségra ve státním úřadě doplazila po 20 letech praxe ). Preferuje noční, prý minimum práce a ještě se polovinu směny vyspí.

6 14
možnosti

To, že má takové podmínky vaše známá neznamená, že je má dalších 75 000 sester.R^

13 0
možnosti

A co bys ještě chtěla?Vždyť jsi dostala přidáno.Jo,to jsou věty,který slyším pořád.No a když ukážu rozpis služeb a výplatnici...je klid.Prozatím.Mimochodem,až do kpnce září je toto můj poslední "volný" víkend...tož tak ;-D

20 0
možnosti

A49d64a75m 57Š96k80a74c29h

26. 8. 2019 0:12

A máte volné dny v týdnu? Mě taky v bývalé práci občas vyšly směny tak, že jsem neměl měsíc volný víkend, ale přes týden jsem volné dny měl.

1 2
možnosti
BV

1) Průměrný plat už z definice znamená existenci nižších i vyšších platů (pokud všichni nemají stejný plat).

2) Srovnání průměrného platu dané profese v absolutních hodnotách mezi jednotlivými státy je nepochybně zavádějící. Je nepochybné, že to manipulátoři rádi používají, ale jen v případě, že existují bohatší státy, kde jsou vyšší platy.Ovšem už zamlčují, že tam existuje vyšší úroveň platů u všech profesí

3) Pro srovnání úrovně platů dané profese je rozhodující poměr průměrného platu dané profese k průměrnému platu všech pracujících v daném státě.

4) Průměrný plat sester u nás je nadprůměrný oproti průměrnému platu všech pracujících. Je tomu tak i v jiných státech? Není tam poměr k celostátnímu průměru nižší?

5) Malá odbočka k tomu co jsem si ve statistikách ověřil. Vyšší platy žádají také učitelé také s tím, že jinde mají více a žádají srovnatelné platy. Ovšem ze statistik vyplývají v jiných bohatých státech podprůměrné platy učitelů vůči celostátnímu průměru. Tedy naši učitelé by měli slézt z višně, protože už nyní mají nadprůměrný plat. Pokud by měli mít skutečně srovnatelné platy, pak by se jim musely platy snížit

13 6
možnosti

Vy určitě nemáte průměrný plat! :-)

Proč, když podle Vás jsou tak vynikajícně placeni, proč nejsou tito zaměstnanci k dispozici? Protože nepíšete pravdu! :-)

0 0
možnosti
HD

"rádoby volno po noční není žádné volno, když půlku dne po noční prospíte" rádoby volno po denní není žádné volno, celou noc prospíte... Jinak souhlas, mají to těžké, podobně jako v jiných oborech, každý má něco.

6 3
možnosti
MR

Vase argumenty nejsou spravne. Protoze pokud mate jednodenni volno po ranni smene tak na dalsi ranni smenu nastupujete v pripade 12 hodinove pracovni doby za 36 hodin. Po nocni smene ovsem za stejnych nastupujete jiz za 24 hodin. Takze volneho casu je o tretinu mene.

6 1
možnosti
JT

J14i60r39i 57T62i16c17h91y

24. 8. 2019 17:37

Az zjisti, ze treba v Kanade maji trikrat vice, navic vyhody s vybornou penzi (az 80% platu), vcetne hodeni se na tri mesice na marodku k vuli stresu, vytvori si silne odbory, zastavi veskery provoz nemocnic a ostatnich zarizen a vydupaji si nadmerne platy.

1 11
možnosti
JK

J91i37r57i 38K89u43c55e86r21a

25. 8. 2019 17:20

až zjistí řidiči MHD, jaké podmínky a benefity mají řidiči MHD ( plus učitelé, policajti, hasiči atd atd, doplň dle libosti) tak vytvoří silné odbory ...a....?

7 0
možnosti
AC
VH

Vy máte dojem, že na směny pracují jen sestry? Žádná žena ve fabrice, na dráze, v městské dopravě, sociální péči, policii, ...?

45 1
možnosti

Tak o to nejde, jde o manipulaci s cisly. Priplatky za prescasy a smeny jsou de facto odskodne za to, ze si v dlouhodobem hledisku podryvate zdravi, pripadne za to, ze se pripravujete o volny cas. Jako takove by vubec nemely byt zohledneny ve statistikach toho, jaky ma kdo plat.

4 0
možnosti
MK

Ano a například průměrný plat stavbyvedoucího je 38 165 CZK, s tím, že stavbyvedoucí a stavbyvedoucí stráví průměrně 14 hodin denně. Včetně administrativní práce. A plat uklízečky je průměrně kolem 16 tisíc měsíčně atd. atd.

4 0
možnosti
AC

Kdyby sesterská práce nebyla podfinancována, a to mluvím především o situaci před rokem 2016, nebyla by ani žádná personální krize. Tady mluví čísla jasně. Jestli se nám zdá, že si sestry vydělávají hodně nebo málo, to už je jen náš dojem. Znám spoustu sester, které ze zdravotnictví odešly, jelikož jinde si vydělají více a za méně stresu v práci. To je fakt.

8 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11698x
Rád se vyjadřuji k tématům souvisejícími se zdravotnictvím v tuzemsku i v zahraničí.

Seznam rubrik